송곡닷컴을 시작페이지로      송곡닷컴을 즐겨찾기에 

| 프로필 | 번역 | 일기 | 편지 | 표현 | 활용 | 기출지 | 2015 | 14(B) | 14(A) | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 실용 | new | 성문 | Q&A | 사진 |

  동시접속자:     035
 
작성일 : 11/09/30
[한국의 음식]에 관한 기본문장 활용
 글쓴이 : songgok
조회 : 4,068  


① 한국에는 흥미 있고 독특한 음식이 많이 있습니다.
  김치는 4계절을 통해서 한국인에게 없어서는 안될 음식입니다.
  김치는 한국 음식중 가장 유명한 음식입니다.
② 한국 사람들은 신선한 야채를 구할 수 없는
  겨울에 대비해서 늦가을에 김장을 담급니다.
③ 한국의 인삼은 전세계에 수출되고 있으며
  우수한 건강 식품으로 정평이 나 있습니다.
④ 밥은 한국인의 주식입니다.
⑤ 한국인은 식사할 때 항상 국을 먹습니다.
  보통 국은 고기, 야채, 생선, 미역 등으로 만듭니다.
⑥ 불고기는 한국의 대표적인 음식 중에 하나이며 특히
  서양인들이 좋아하는 한국음식입니다.
  보통 한국식 바비큐라 합니다.
⑦ 신선로는 고기, 생선, 야채 고기 국물에 등을 섞어
  만든 음식으로 식탁에 직접 끓이면서 먹는 음식입니다.

① Korea has many interesting and unique dishes.
    Kimchi is also an indispensable food for Koreans throughout
    the four season. Kimchi is the most famous Korean food.
② In the Fall, Koreans prepare enough Kimchi to
  last through the winter, when there are no fresh vegetable.
③ Korean Ginseng is exported to every corner of the world,
  and is noted for superior health food.
④ Boiled rice is the staple of Korean diet.
⑤ Soup must be served at any Korean meal.
  Materials commonly used for soup
  include meat, vegetable, fish, seaweed.
⑥ Pulgogi is the one of the most popular dished in Korea and one
  which Westerners find very pleasing. It is generally called Korean barbecue.
⑦ Shinsollo is a delicious mixture of meat, fish and vegetable
  which are simmered in beef broth over a charcoal brazer at the table
 
   
 

Copyright ⓒ 1998, songgok.com by Bum-Sik Son. update 2011, All rights reserved.